TMBB – The Mighty Big Blogger

Handlar om familjeliv, sorg, saknad och min sons självmord

Hockey och Indianer

november 4th, 2008 by Tove B Brandt

Sheldon SourayJa idag kände jag för att berätta om en speciell Indian(Cree faktiskt) som har fått en plats i mitt hjärta. Han heter Sheldon Souray och spelade ett tag hockey i Färjstad i Sverige. Här kommer det lite från Wikipedia angående honom.

Sheldon Souray, född den 13 juli 1976 i Elk Point, Kanada, är en kanadensisk professionell ishockeyspelare. Han är en offensiv back som spelar i NHL-klubben Edmonton Oilers. Souray har tidigare spelat i New Jersey Devils och Montreal Canadiens.

Souray debuterade i NHL för New Jersey Devils säsongen 1997/1998. Under sin tredje säsong i klubben blev han skickad till Montreal Canadiens, i utbyte mot Vladimir Malakhov. I Canadiens spelade han under tre säsonger utan att göra så stort avtryck offensivt, för att sedan missa hela säsongen 2002/2003 på grund av en vristskada. När han återvände till laget säsongen därpå slog han dock igenom som offensivt skicklig back, han gjorde 15 mål och passade till 20 för totalt 35 poäng. Under denna genombrottssäsong fick han även spela i All Star-matchen.

Under lockoutsäsongen 2004/2005 spelade Souray för Färjestads BK i den svenska Elitserien. På 39 matcher gjorde han 9 mål och 8 assist, och var en av lagets bästa backar. Färjestad tog sig till SM-final, där man dock förlorade mot Frölunda Indians.

När NHL startade igen gjorde Souray ännu en rekordsäsong, då han gjorde 39 poäng på 75 matcher för Canadiens. Säsongen 2006/2007 blev ännu bättre poängmässigt; Souray sköt hela 26 mål (bäst bland backarna i NHL) och tillsammans med 38 assist blev det hela 64 poäng.

Inför säsongen 2007/2008 skrev Souray ett femårskontrakt med Edmonton Oilers, och spelar därmed nära sina hemtrakter i Alberta.

Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Sheldon_Souray
Ja med denna artikel vill jag hylla en underbar hockeyspelare som jag fortsatt följer på NHL sidorna och ytterligare en underbar spelare som vunnit plats i mitt hjärta är Jonas Frögren som nu spelar i Toronto Maple Leaf – Hoppas han lyckas stort i NHL, han är bäst!
Min favorit då han spelade i Färjestad och numera min favorit i NHL…
Ja herregud hockeyn har nästan lika stor betydelse i mitt liv som sex har i ett förhållande, kan ni fatta va otroligt spännande det är fast just nu bringar det stor sorg att inte kunna se ordentligt på mitt kära Färjestad vi web-TV för att vårat underutvecklade Internet inte kan räcka till. OK, man får se frekvenser och det är väl bättre än inget, just nu saknar jag min rara arena LLA och alla spelarna som sliter på isen…

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.