TMBB – The Mighty Big Blogger

Handlar om familjeliv, sorg, saknad och min sons självmord

Droppen urholkar stenen inte genom sin kraft utan genom att ständigt falla

november 2nd, 2008 by Tove B Brandt

Några tänkbara ord fick vara överskrift till dagens blogg hos mig. Har ni någonsin funderat på hur en trollslända som endast lever under sommaren kan veta något om vintern? Härliga funderingar eller hur? Man måste begrunda saker i bland bara stanna upp och tänka istället för att rusa iväg och missa allt det viktiga i livet, för att den som fått ut mest av livet är inte den som levt längst utan den som levt varenda minut av sitt liv. det är väl något att ta med sig i sitt liv och begrunda, lever jag mitt liv eller låter jag det helt enkelt levas? Lever jag genom andra eller klarar jag att styra mitt eget liv. Jag missade poängen i 19 långa år, jag lät mitt liv styras. Jag lät mig misshandlas, jag lät mig domderas och förstöras, men aldrig mera. nu lever jag mitt liv genom kärlek och genom att begrunda vad som är viktigt. Inte sagt att allt är roligt i mitt liv för det för vardagen finns där, men jag gör inte saker som jag mår dåligt av, saker som jag själv tar emot och jag bråkar för mina rättigheter. jag säger ifrån. Det har varit en mycket lång resa för att komma så långt i mitt liv, för att få förståelse, för att få insikt i vad som är rätt och vad som är fel. Insikt mina vänner är det viktigaste ordet i mitt liv, insikt betyder allt. För om man inte har insikt så har man inte heller något eget styre över sitt liv. Jag har befunnit mig i helvetet, jag har varit med om det onda och jag säger så här. Du bara du själv kan ändra på detta i ditt liv, ingen kan göra det åt dig.   Några goda ord. Tiden förändras inte, vi förändras.

One Response

  1. missjackpot

    Väldigt bra och tänkvärda ord. Glad att du som människa funnit en del av dig själv.. Tyckte även om din överskrift det var det som fick mig att klampa in här haha.. Tyvärr måste besserwissern i mig berätta att en trollslända lever flera år under vatten som larv eller yngel eller vad det nu är.. Innan det utvecklas och lever sin sista sommar som ”vuxen”.. Men visst var det fint skrivet.. Du är duktig

    Moi

    http://missjackpot.bloggproffs.se

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.